NTNU skal teste ny GPT-løsning – med fokus på personvern

Nye GPT-versjoner har blitt lansert av blant annet Amazon og OpenAi, men det ikke alle har fått med seg er at også Microsoft har lansert en GTP-løsning ved navn Microsoft 365 Copilot. Løsningen ble lansert ifjor, er en GPT-assistent som er intergert i Office-pakken som NTNU nå i tiden fremover skal undersøke nærmere.

Det har kommet frem at NTNU som en av tre søkere, har hått muligheten til å jobbe med Datatilsynet for å teste bruken av såkalt generativ kunstig intelligens, og da med fokus på personvern.

NTNU skal nå igang med å teste hvordan flere norske offentlige virksomheter bør forholde seg til disse løsningene, og da med fokus på Co-pilot av Microsoft.

Det kommer frem at de skal undersøke spesifikt Co-pilot av Microsoft.

– De nye integrerte KI-produktene gir enorme muligheter, men du kan ikke gi fra deg sensitive data inn i en sånn robot , heller, sier IT-direktør Håkon Alstad ved NTNU.

Hva er Co-pilot?

Dette er en GPT-assistent som er inkorporert i kontorpakken til Microsoft 365 og gir brukeren mulighet til å gi kommandoer til GPT-hjelperen til å løse oppgaver inne i for eksempel Word eller Excel. Eksempler kan være at brukeren kan gi kommandoer iform av «endre litt på det midterste avsnittet og gjør det mer konsist»

I bildet under som er hentet fra Microsoft-bloggen kan en se eksempler på hvordan løsningen fungerer i praksis.

Her kan en se hvordan Co-pilot fungerer i praksis ( hentet fra Microsoft-bloggen)

Eksempler på kommandoer i Excel kan være å spørre om korrellasjoner i dataene eller mer generelt utforske og analysere dataene.

Det finnes mer informasjon om Co-pilot på Microsoft-bloggen.

Denne saken har også vært omtalt her:https://www.digi.no/artikler/hvordan-skal-offentlig-sektor-forholde-seg-til-copilot-det-skal-ntnu-finne-ut/541629?hide_paid_offers=true

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Please Wait